لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که به طور معمول در کودکان شایع است. اما وجود این عارضه به مرور زمان در کودکان در کودکان کم می شود به گونه ای که فقط تعداد کمی از افرادی که درمان انجام نمیدهند در بزرگسالی همچنان با این عارضه درگیر هستند. اما گاهی این اختلال به صورت مقطعی به سراغ افراد می آید. در این مقاله قصد داریم تا در ابتدای کار شما را با لکنت زبان و عوارض آن آشنا کنیم. سپس به بررسی این موضوع می پردازیم که چرا گاهی لکنت زبان می گیریم. برای کسب این اطلاعات با ادامه مقاله همراه ما باشید.
لکنت زبان چیست؟
لکنت زبان یک نوع اختلال گفتاری است که بیشتر در سنین 2 تا 5 سالگی بروز پیدا میکند. در لکنت زبان فرد معمولا در بیان برخی کلمات دچار تکرار می شود. بسته به شدت اختلال و نوع آن شخص می تواند در بیان برخی از حروف یا کلمات مشکل داشته باشد. عوامل گوناگونی می توانند زمینه ساز لکنت زبان در افراد باشند. این اختلال به طور معمول در صورت درمان به موقع همان کودکی رفع می شود. اما گاهی به دلایل مختلف که یکی از آنها بی توجهی به درمان است ممکن است این اختلال تا سال ها در شخص باقی بماند و با او همراه باشد. البته قصد ما در این مقاله بررسی این مورد نیست. همانطور که از سوال چرا گاهی لکنت زبان می گیریم مشخص است در این مقاله قرار است تا در ارتباط با لکنت ناگهانی صحبت کنیم.
لکنت زبان ناگهانی در بزرگسالان
شاید برایتان پیش آمده باشد که در جمعی قرار بگیرید و ناگهان در میان سخنانتان دچار لکنت شوید. این اتفاق معمولا برای افراد در جمع های بزرگ رخ می دهد. البته باید به یاد داشته باشید که همه ی افراد لحظات ناروانی دارند و هیچ فرد ۱۰۰درصد روانی وجود ندارد. علت این مسئله فشار روانی لحظه ای و با اضطراب می تواند باشد. استرس بیش از حد نیز ممکن است ایجاد کننده این حالت باشد. این احتمال نیز وجود دارد که پس از حادثه ای دچار لکنت زبان مقطعی و یا طولانی مدت شده باشید. منظور ما از لکنت زبان ناگهانی در این مقاله همین موارد است. یعنی مواردی که در آن فردی به دلیل شرایط سخت و فشار های روحی و یا جسمی دچار لکنت زبان می شود. پس سوال چرا گاهی لکنت زبان می گیریم را می توان برای آسان سازی به سوال علت لکنت زبان ناگهانی در بزرگسالان چیست تغییر دهیم. ما این موضوع را در پاراگراف بعدی پاسخ می دهیم.
همین الان برای درمان لکنت زبان + 15 دقیقه مشاوره رایگان اقدام نمایید.
اگر نمی دانید از کجا باید شروع کنید ما اینجا هستیم تا شما را راهنمایی کنیم پس برای شروع فقط کافیست فرم زیر را در چند ثانیه تکمیل کنید.

برای دریافت 15 دقیقه مشاوره رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.
بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای مشاوره و نوبت دهی باشید.
در بزرگسالی چرا گاهی لکنت زبان می گیریم؟
عوامل گوناگون محیطی و زمینه های ارثی می توانند عامل رخ دادن لکنت زبان ناگهانی در بزرگسالان شوند. ما در این بخش به برخی از این مورد اشاره می کنیم.
- تصادف و ضربه ناگهانی به سر می تواند عامل ایجاد لکنت زبان باشد: آسیب مغزی و همچنین شوک ناگهانی که در اثر این آسیب ایجاد می شود می تواند زمینه ساز لکنت زبان ناگهانی شود.
- فشار روانی حاصل از اختلالات روانشناختی می تواند عامل لکنت زبان ناگهانی شود: تاثیرات ناشی از بیماری های روانشناختی خود می توانند ایجاد کننده لکنت در افراد باشند.
- شوک ناگهانی ناشی از اتفاقات ناگوار نیز از جمله عامل های ایجاد کننده لکنت زبان هستند: در برخی از مواقع افراد به دلیل رو به رو شدن با شوک مانند مرگ ناگهان و یا زلزله و.. دچار لکنت زبان ناگهانی در بزرگسالی شوند.

راه حل و درمان این مسئله چیست؟
اولین و بهترین کاری که باید انجام دهید مراجعه به گفتاردرمانگر است. نسبت به اینکه علت ایجاد لکنت زبان چه چیزی باشد به طور معمول مراجعه به روانشناس و یا پزشک مغز و اعصاب ممکن است لازم باشد و در واقع درمان مکمل باشد. به طور معمول با گذراندن جلسات گفتار درمانی آثار بهبود مشخص می شود. پس نگران این مسئله نباشید. در این مقاله سعی شده تا به سوال چرا گاهی لکنت زبان می گیریم پاسخ دهیم امیدواریم این نکات مفید بوده باشند