لکنت زبان در کودکان؛ علت، علائم و درمان

لکنت زبان در کودکان؛ علت، علائم و درمان

لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان به عنوان یک اختلال گفتاری شناخته شده است. به طور دقیق نمی توان علتی را به عنوان منشا و منبع برای ایجاد لکنت بدانیم. اما تلاش محققان در این موضوع چنین بوده است تا بتوانند دلیل هایی را برای ایجاد لکنت پیدا کنند. در تحقیقات آنها به سه نکته ی کلیدی اشاره شده است که مربوط به منشا ایجاد لکنت هستند. اولین نکته مربوط به فاکتور های محیطی خود کودک می شود. یعنی کودک از نظر محیطی مستعد بوده است و همین موضوع باعث ایجاد لکنت شده است. فاکتور بعدی فاکتور ژنتیکی است یعنی کودک ژن لکنت را از والدین خود دریافت کرده و این ژن ها در اثر تقابل با مسائل محیطی روشن شده اند و باعث بروز علائم لکنت زبان شده اند. البته فاکتور های زیادی در ایجاد و بروز لکنت نقش دارند اما ما آنها را به طور کلی به دو دسته ژنتیک و محیط تقسیم کرده ایم.

اولین علت ایجاد لکنت زبان در کودکان چیست؟

آیا اولین علت ایجاد لکنت زبان در کودکان مربوط به عدم رشد کامل او می شود؟؟ معمولاً کودکان در سنین ۲ تا ۶ سالگی دچار لکنت می شوند. باید بدانید که شیوع لکنت در دختر ها کمتر از پسر ها می باشد. باید بدانید یکی از فرضیه های علت ایجاد لکنت رشدی این است ک در این سن که لکنت شیوع بیشتری دارد رشد گفتار و زبان هم در حال تکمیل است و گاهی اوقات این فشار درونی میتواند یکی از علت های لکنت در برخی افراد باشد. درمان لکنت در سنین پایین بسیار راحت تر از بزرگسالی است. بر همین اساس اقدام به هنگام می تواند از آثار و نتایجی که لکنت برای کودک دارد جلوگیری کند. اگر متوجه شدید که کودک تان دارای لکنت است باید با متخصص گفتار درمانی صحبت کنید و روش های درمانی را طی کنید.

راه درمانی که متخصص گفتار درمانی برای لکنت زبان ارائه می کند مربوط به گفتار کودک است. البته متخصصان ماهر در ابتدا وضعیت کودک را ارزیابی کرده و راه های درمانی را نسبت به حالات کودک، ارائه می کنند. پس جای نگرانی برای والدین وجود ندارد و کودکان به راحتی قابل درمان هستند.

همین الان برای درمان لکنت زبان + 15 دقیقه مشاوره رایگان اقدام نمایید.
اگر نمی دانید از کجا باید شروع کنید ما اینجا هستیم تا شما را راهنمایی کنیم پس برای شروع فقط کافیست فرم زیر را در چند ثانیه تکمیل کنید.

برای دریافت 15 دقیقه مشاوره رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.

بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای مشاوره و نوبت دهی باشید.

دومین علت مهم لکنت زبان در کودکان چیست؟

دومین علت ایجاد لکنت زبان در کودکان مربوط به عوامل وراثتی می شود. اگر سابقه خانوادگی کودک به گونه‌ای باشد که در میان اعضای خانواده او کسی دارای لکنت باشد، امکان لکنت کودک وجود دارد. سابقه خانوادگی لکنت زبان فقط مربوط به عوامل وراثتی خانواده پدر نمی شود و خانواده مادر نیز شامل عوامل وراثتی میشود. بر همین اساس امکان دارد لکنت کودک به عنوان یک عامل ژنتیکی در او بوده باشد. متخصص گفتار درمانی می تواند با ارزیابی کودک وضعیت او را شناسایی و راه های درمانی را ارائه کند. معمولاً کودکانی که به طور ژنتیکی دارای لکنت زبان هستند لکنت مقاوم تری دارند و به این معنی است که زمان و چالش های بیشتری برای درمان دارند. یادتان باشد در کودکان نیاز است تا اعتماد به نفس و انگیزه آنان برای ارتباط و حضور در جمع تقویت گردد. بر همین اساس لازم است تا به طور منظم تا برطرف شدن کامل لکنت، از کمک های یک متخصص گفتاردرمانی استفاده کنید.

تکرار در صداها یکی از نشانه های اصلی لکنت زبان است

 آیا تحقیقات محققان مربوط به وضعیت روانشناسی کودک نیز می شود؟

یکی از عامل های موثر در پدیدار شدن لکنت زبان در کودکان میشود، وضعیت روانشناسانه اوست. در صورتی که شرایط روانی و خانوادگی کودک به طور غیر طبیعی و یا چالش برانگیز باشد قطعاً مشکلاتی را خواهد داشت. یکی از ساده ترین مشکلاتی که برای کودک ایجاد میشود تحریک شدن ژن های مربوط به لکنت زبان است. یادتان باشد این جمله که «لکنت های ارثی قابل درمان نیستند» صحیح نیست. این دسته از کودکان چالش های بیشتری در درمان دارند و اگر به موقع برای درمان اقدام کنند نتایج مثبتی حاصل میشود.

این مسئله را فراموش نکنید که تکمیل کردن دوره درمان بسیار مهم است زیرا اگرچه کودک جلسات درمان را طی کند و دوره تثبیت را طی نکند امکان بازگشت آن در بزرگسالی وجود دارد. باید بدانید که امکان بازگشت لکنت زبان در صورت ترک جلسات بدون اجازه درمانگر وجود دارد.

علائم لکنت زبان در تمامی موارد بالا به صورت یکسان است. به طور مثال یکی از شایع ترین علائم لکنت مربوط به کشیدن کلمات است. یعنی در زمانی که کودک بخواهد کلمه خرس را بگوید حرف “س” را میکشد. علامت دیگر تکرار است یعنی کودک حرف “س” را تکرار میکند. از دیگر علائم لکنت می توانیم به حرکات ثانویه کودک اشاره کنیم. معمولاً کودکانی که دارای لکنت هستند دست، پاها یا سر خود را حرکت می‌ دهند یا چشم ها را به هم فشار میدهند. همچنین این نوع کودکان سعی می‌ کنند به جای گفتن کلماتی که در آنها لکنت دارن از کلمات دیگری استفاده کنند. همچنین فشار و تقلا در لحظات لکنت در بعضی کودکان دیده میشود. تمام این رفتار های ثانویه از اثرات لکنت میباشد که همگی نیازمند پیگیری و درمان به موقع هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *