بهترین روش برای درمان لکنت زبان در کودکان

بهترین روش برای درمان لکنت زبان در کودکان

بهترین روش برای درمان لکنت زبان در کودکان طبق تحقیقات انجام شده گفتار درمانی است. سن شروع درمان لکنت در کودک بسیار مهم است. کودکان در آغاز شروع به تکلم یعنی سنین 2 تا 6 سالگی علائم لکنت زبان را بروز می‌دهند. برخی به صورت وقفه دار صحبت می‌کنند، برخی نمی‌توانند اصوات یا هجاها را به زبان بیاورند و برخی دیگر با تکرار عبارات یا کشیدن هجاها لکنت خود را نشان می‌دهند. در صورتی که درمان را تا این سن به تعویق انداخته باشید ممکن است کودک تا بزرگسالی همچنان دچار لکنت باشد. یادتان باشد درمان به موقع شانس بهبود صد در صد را به همراه دارد. در این مقاله روشهای درمان لکنت در کودکان را بررسی می‌کنیم.

آشنایی با انواع لکنت زبان کودکان

برای تشخیص بهترین روش برای درمان لکنت زبان در کودکان باید ابتدا انواع لکنت در کودکان را شناخت. لکنت رشدی نوعی از لکنت است که در کودکان زیر 6 سال دیده می شود. در این سن رشد مغز و توانایی گفتاری به صورت همزمان آغاز می‌شود و این تداخل عامل بروز لکنت است. ممکن است که خیلی از والدین بگویند که کودک کما حتی خیلی زودتر از همسالان خودش شروعذ به صحبت کردن کرد. همینجا میتوانید این تداخل و فشار به کودک را مشاهده نمایید. این نوع لکنت در پسران بیشتر از دختران دیده می شود.

لکنت نوع دوم به لکنت نورولوژیک معروف است. این نوع از لکنت بیشتر در نجوانان و بزرگسال در پی حادثه ای مغزی یا بیماری مثل سکته مغزی ایجاد میشود. لکنت نوع سوم نیز لکنت روانشناختی است که در کودکان کمتر دیده میشود و در نوجوانان و بزرگسالان مرسوم تر است.

در هر صورت برای درمان هر سه نوع از این لکنت ها نیاز به مراجعه به گفتاردرمانگر دارید تا به شما برای درمان و کاهش شدت لکنت کمک کند.

همین الان برای درمان لکنت زبان + 15 دقیقه مشاوره رایگان اقدام نمایید.
اگر نمی دانید از کجا باید شروع کنید ما اینجا هستیم تا شما را راهنمایی کنیم پس برای شروع فقط کافیست فرم زیر را در چند ثانیه تکمیل کنید.

برای دریافت 15 دقیقه مشاوره رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.

بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای مشاوره و نوبت دهی باشید.

درمان لکنت زبان در کودک

آشنایی با  بهترین روش برای درمان لکنت زبان در کودکان

گفتار درمانی یکی از بهترین روش های درمان لکنت زبان در کودکان است. در این روش درمانی به کودک تکنیک هایی جهت کنترل وقفه، کشیدگی و مکث بین عبارات آموزش داده می‌شود. همچنین الگوهای گفتاری برای کودک مشخص می شود. به کودک کمک می‌کنند تا بتواند بر تنفس و تنش حنجره خود کنترل داشته باشد. با بالا بردن عزت نفس کودک به او کمک می‌کنند بر استرس خود غلبه کند.

در گفتار درمانی برای کودکان از روش‌های مختلفی مثل گفتار گروهی، بازی با عروسک، و غیره استفاده می‌شود. وقتی کودک در گروه افرادی که همه دارای لکنت هستند صحبت می‌کند راحت‌تر می‌تواند مشکل گفتاری خود را بپذیرد و سعی کند آن را اصلاح نماید. در گفتار یک سویه که هنگام صحبت با عروسک برای کودک پیش می‌آید کودک می‌تواند راحت تر صحبت کند و بر سرعت گفتار و نحوه مکث بین عبارات متمرکز شود. کودکانی که سابقه بین ۳ تا ۶ ماه لکنت دارند یا در خانواده سابقه این بیماری را دارند حتماً باید تحت نظر گفتاردرمانگر قرار بگیرند تا درمان شوند.

تمرینات در منزل توسط والدین کودک

این نوع درمان کاملا به شکل غیرمستقیم رخ می‌دهد. در خانه والدین در زمان های مختلف مثل صرف غذا با کودک مکالمه می کنند. اجازه می دهند کودک به هر نحوی که می تواند صحبت کند. حرف او را قطع نمی‌کنند و کلمات او را تصحیح یا کامل نمی کنند. والدین نباید او را نسبت به بیماری حساس کنند. البته این مسئله که کودک نباید نسبت به مشکلش آگاه شود رد شده است زیرا بسیاری از کودکان نسبت به مشکل خود آگاه هستند و کودکانی که آگاهی ندارند با گذشت زمان و عدم مراجعه به گفتاردرمانی برای درمان از مشکل خود آگاه میشوند. استفاده از عباراتی مثل «زود باش» یا «نفس عمیق بکش» کار را برای کودک سخت‌تر می‌کند. وجود حس نگرانی در صورت والدین هنگام صحبت با کودک و عدم تماس چشمی با او هنگام مکالمه کودک را نسبت به بیماری لکنت دچار خودآگاهی می‌کند. این خود آگاهی باعث کند شدن روند درمان لکنت می شود.

یادتان باشد والدین نقش بزرگی در درمان کودک با مراجعه به موقع به گفتاردرمانی، پیگیری منظم جلسات و انجام تمریناتی که گفتاردرمانگر به انها میدهد دارند.

گفتار درمانی برای رفع لکنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *