لکنت زبان چیست و چگونه به وجود می آید

لکنت زبان چیست

لکنت زبان یکی از اختلال های آزار دهنده ای است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند. تا به امروز تیم های تحقیقاتی و محققان زیادی بر روی این اختلال تمرکز کرده اند. آنها به این نتیجه رسیده اند که ایجاد لکنت زبان و اختلال در صحبت کردن، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بالاخره هر انسانی تحت شرایط متنوع می تواند لکنت بگیرد. ریشه یابی علت ایجاد این مشکل می تواند تاثیرات مطلوبی را در روند درمان به همراه داشته باشد. البته که گاهی اوقات برخی از بیماران به علت وجود دلایل ناشناخته با این مشکل مواجه می شوند. امروز ما قصد داریم تا در مورد علت ایجاد لکنت زبان با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

مهم ترین عوارض لکنت زبان

همانطور که گفته شد، لکنت زبان اختلال گفتاری است که در طی آن صدا ها تکرار شده و به خوبی بیان نمی شوند. افراد در این اختلال به خوبی و به صورت پیوسته نمی توانند کلمات را بیان کنند. افرادی که لکنت دارند به درستی می دانند که قصد بیان چه مطلبی را دارند. فقط نمی توانند آن را به خوبی بیان کنند. گاهی اوقات تکرار یک حرف یا یک صدای خاص قبل از شروع کلمه در این اختلال یک مسئله رایج به حساب می آید.

 توجه داشته باشید که گاهی اوقات افرادی که با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند، در هنگام سخنرانی با مشکلات جدی مواجه می شوند. این اختلال می تواند هم در بچگی و هم در بزرگسالی صورت گیرد. از جمله مهم ترین عوارض این اختلال می توان به اشکال در هنگام ارتباط با دیگر افراد، مضطرب شدن در هنگام صحبت کردن، اجتناب از صحبت کردن و داشتن اعتماد به نفس پایین اشاره کرد. همه این موارد باعث شده اند تا درمان این اختلال به مبحث مهمی تبدیل شود.

عوامل خطر این اختلال

به صورت کلی لکنت زبان هم در مردان و هم در زنان دیده می شود ولی، تعداد مبتلایان مرد خیلی بیشتر از بانوان می باشد. جدا از این مسئله، این مسئله می تواند زندگی شخصی فرد را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. بسته به سن و نحوه ایجاد اختلال، روش های به کار گرفته شده برای درمان فرق می کنند. گاهی اوقات درمان این لکنت فقط با استفاده از گفتار درمانی صورت می گیرد و گاهی اوقات هم افراد نیاز به استفاده از جلسات روانشناسی در کنار جلسات گفتار درمانی دارند. وجود سابقه خانوادگی هم می تواند روند درمان، تاثیراتی که افراد از این اختلال دریافت می کنند و شدت اختلال موثر باشد. احتمال لکنت داشتن کودکانی که والدین شان با این اختلال دست و پنجه نرم کرده اند نسبتا بالاتر از دیگر افراد می باشد.

لکنت زبان

دلایل ایجاد لکنت زبان

همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله به شدت مهم اشاره کردیم، لکنت زبان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ژنتیک را می توان به عنوان اولین دلیل ایجاد این اختلال شناسایی کرد. وجود اختلال در ژنتیک می تواند به صورت مستقیم بر روی گفتار افراد تاثیر گذار باشد. جدا از این مسئله، آسیب های مغزی و عوامل دیگر عواملی هستند که می توانند باعث ایجاد و بروز لکنت شوند.

زمانی که افراد با یک تصادف نسبتا سنگین دست و پنجه نرم می کنند، احتمال اینکه با این اختلال مواجه شوند افزایش پیدا می کند. آسیب های روانی سنگین هم گاهی اوقات باعث ایجاد لکنت زبان می شود. افرادی که با اختلال های احساسی مواجه هستند، در هنگام عصبی شدن یا ناراحت شدن لکنت می گیرند. البته که در طی تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، محققان دریافتند که عوامل ژنتیکی و محیطی در کنار هم باعث ایجاد و بروز لکنت زبان شود. پس شرایط هر فرد باید به صورت دقیق بررسی شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *