برای درمان لکنت زبان چه بخوریم ؟

برای درمان لکنت زبان چه بخوریم ؟

در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم که برای درمان لکنت زبان چه بخوریم ؟ آیا ارتباطی بین لکنت و تغذیه وجود دارد یا خیر! به یاد داشته باشیم لکنت زبان یک عبارت غلط اما شایع است زیرا لکنت ارتباطی با زبان به عنوان عضوی از بدن ندارد! بنابراین در متن این مقاله برخلاف عنوان ازکلمه ی (لکنت) به جای عبارت شایع اما غلط ( لکنت زبان ) استفاده می کنیم . متاسفانه شواهد علمی کافی برای بررسی ارتباط بین لکنت و تغذیه موجود نمی باشد. تعداد مقالات موجود در این زمینه از تعداد انگشت های دست هم کمتر می باشد. در واقع اهمیت این موضوع طی سال های گذشته به قدری نبوده است که متخصصان را جذب کند.
موز نخوریم ! تا لکنت نکنیم !!
فرهنگ جامعه ی ما به گونه ای است که ما بعد از شروع یک بیماری یا اختلال خاص ترجیح می دهیم در ابتدا درمان های خانگی را امتحان کنیم ، به همین علت طب سنتی در میان فرهنگ ایرانی طرفداران بی شماری دارد. در رابطه با لکنت هم خانواده ها ترجیح می دهند در ابتدا خوددرمانی را در منزل داشته باشند ! برای همین به توصیه هایی نظیر : استفاده از تخم کبوتر، عدم استفاده از غذاهای طبع سرد، عدم استفاده از موز و … که توصیه هایی بی پایه و اساس اما بسیارشایع هستند، عمل می کنند. متاسفانه این قبیل توصیه های غیرعلمی در جامعه و حتی در فضای مجازی به کرات مشاهده می شود. اما آیا واقعا استفاده یا عدم استفاده از یک غذای خاص می تواند موجب حذف لکنت شود ؟!

نوسان لکنت و تغذیه


یکی از دلایلی که خانواده ها مدام به دنبال پیدا کردن ارتباط بین لکنت و مواد غذایی هستند، نوسان لکنت است.به محض شروع نوسان ها افراد به دنبال یافتن دلیل هستند.که گاها والدین یا بزرگسالان دارای لکنت ، علت نوسان را با تغذیه ی خود مرتبط می دانند.گزارش هایی که ما در مورد این موضوع ( تغذیه و لکنت) دریافت کرده ایم ضد و نقیض و ضعیف بوده اند.
اما باید بدانیم که لکنت یک اختلال چندفاکتوری است یعنی برای شروع لکنت ، برای مزمن شدن لکنت ، برای تشدید لکنت ، عوامل متعددی دخیل هستند. فرض کنیم برای یک فرد دارای لکنت، یک ارتباط قوی بین لکنت و تغذیه پیدا کنیم . آیا اگر صرفا روی این موضوع تمرکز کنیم می توانیم لکنت فرد را درمان کنیم ؟ طبیعتا نه ! این ( نه ) برمبنای شواهدعلمی است که ارتباطی قوی بین لکنت و تغذیه را تایید نمی کنند و همینطور والدین بسیاری وجود داشتند که با وجود کنترل تغذیه ، بهبودی قطعی و دایمی درلکنت کودکشان ندیده اند.


درمان لکنت و تخم کبوتر !


یکی از شایع ترین توصیه های غلط در مورد درمان لکنت ، مصرف تخم کبوتر است ! یکی از والدین از خاطراتش در مورد این موضوع صحبت می کرد: ( روزانه به کودکم تخم کبوتر می دادم ، طب سنتی هم توصیه ی غذاهای طبع گرم را کرده بود ، اما طی چهار ماه نه تنها لکنت کودکم درمان نشد، بلکه تمام بدن کودکم پراز لکه های قرمز شده بود که گمان می کنم به خاطر مصرف زیاد غذاهای طبع گرم بود!)
سس مایونز ، علت لکنت ؟!!!
سروا کودکی مدرسه رو بود، در زمان آشنایی ما ، مادر تمام راه های علمی و غیر علمی را طی کرده بود. مادر می گفتند: تقریبا چند سالی است که به سروا ، سس مایونز! هندوانه و ماست نمی دهم ! گفتم :چرا ؟ گفتند چون احساس می کنم که لکنت کودکم با مصرف غذاهای طبع سرد و سس مایونز ، افزایش پیدا می کند! به مادر گفتم : گفتاردرمانی برای کودک شما کفایت می کند ، لطفا محدودیت های غذایی را بردارید سر هر وعده ای که کودک از غذاهای مورد علاقه اش منع می شد ، یک تنش بین والد و کودک اتفاق می افتاد.
تقریبا یک سال است که سروا به درمان قطعی رسیده است و هرغذایی که مورد علاقه اش است را مصرف می کند.

برای درمان لکنت زبان چه بخوریم ؟


متاسفانه گاها شاهد این موضوع هستیم که برخی از درمانگرهای قدیمی ،غیرعلمی و ناآگاه به والدین توصیه های غذایی خاصی را دارند. مثل مصرف غذاهای طبع گرم ، استفاده از گلاب و … این قبیل توصیه ها نه در چارچوب وظایف و شان گفتاردرمانگران است نه پایه و اساس علمی دارد.بسیار اهمیت دارد که درمانگر شما فرد متخصص در زمینه ی لکنت باشد یعنی تجربه ی کافی در این زمینه داشته باشد. درمانگر متخصص تمرکزش را برروی علم گفتاردرمانی و مطالب علمی و جدید صرف می کند نه توصیه های بی پایه و اساس .
رشد کودک را قربانی توصیه های غیر علمی نکنیم !
با توجه به اینکه هیچ شواهد قوی بین لکنت و تغذیه وجود ندارد ، ما به تمام افراد دارای لکنت توصیه می کنیم که کودک خود را از غذای مقوی خاصی منع نکنند و اجازه دهند تا کودک در مسیر رشد خود از تمام مواد غذایی متناسب و مفید ، به میزان کافی استفاده کند و افراد و والدین کودکان دارای لکنت ، انرژی خود را صرف اجرای تمرینات گفتاردرمانی کنند.
تجربه ی شما !
شما چه توصیه های غیر علمی دیگری را شنیده اید یا قبلا انجام داده اید؟
آیا مصرف غذای خاصی باعث حذف لکنت در کودک شما ، یا در شما به عنوان یک فرد بزرگسال دارای لکنت شده است ؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *