برای درمان لکنت زبان چه باید کرد

برای درمان لکنت زبان چه باید کرد

برای درمان لکنت زبان چه باید کرد تا برای همیشه از شر آن خلاص شد. لکنت نوعی اختلال گفتاری است که برای گوینده و شنونده مشکل ایجاد می کند. علائم اصلی این بیماری تکرار اولین حرف کلمه، کشیدگی صداهایی مثل آ یا یی، مکث روی کلمات و قفل شدن است. اغلب جنس مذکر بیشتر از مونث دچار لکنت می شوند. در سنین ۲ تا ۵ سالگی احتمال بروز لکنت موقتی وجود دارد که خود به خود درمان می شود. کودک در این سنین در حال تکامل قدرت تکلم خود  است و  در حالت ناراحتی و هیجان زدگی ممکن است علائم لکنت زبان را در گفتار نشان دهد. کودکان بالای ۵ سال مبتلا به  لکنت باید درمان شوند تا قبل از سن بلوغ زمان طلایی درمان آنها است.

برای درمان لکنت زبان چه باید کرد ؟

در سنین ۷ سال به بعد کودک علائم ثانویه لکنت را بروز می‌دهد و جهت رد شدن از  وقفه های بین صحبت‌هایش علائمی مثل چشمک زدن، تنفس سریع،  تنش های صورت، لرزش لب و غیره را نشان می دهد. برای درمان لکنت باید از سنین کودکی درمان را شروع کرد. درمان هایی که برای فرد دارای لکنت می توان انجام داد در ادامه بررسی می‌شود.

گفتار درمانی

 در پاسخ به  والدین دارای کودک لکنت دار که می پرسند برای درمان لکنت زبان چه باید کرد؟ اولین جواب گفتار درمانی است. حضور کودک در جلسه گفتار درمانی کمک می کند مشکل سیستم تکلم او و نوع لکنت در او تشخیص داده شود. سپس بر اساس نوع لکنت و شدت آن روش درمانی صحیح انتخاب می‌شود. الگوهای گفتاری صحیح به کودک در قالب سرود خواندن، بازی و غیره آموزش داده می شود. با کمک تکنیک ‌هایی روش صحیح تنفس، مکث و سرعت گفتار به کودک دارای لکنت توسط گفتار درمانگر آموزش داده می‌شود.

تمرینات خانگی لکنت زبان

برای درمان لکنت زبان چه باید کرد؟ مهمترین مرحله درمان لکنت کمک و حمایت والدین است. از آنجایی که ملاک، شروع درمان در سنین کودکی است والدین نقش مهمی در درمان فرد دارند. محیط خانه باید آرام باشد. ترس و هیجان زیاد لکنت در کودک را تشدید می کند. والدین باید هنگام صحبت کردن کودک با آرامش این کار را انجام دهند و تماس چشمی خود را حفظ کنند. کلماتی که کودک قادر به بیان آنها نیست و یا روی آنها مکث کرده است والدین نباید تکمیل و تصحیح کنند. والدین باید هنگام صحبت کردن از لحن صدای آهسته و شمرده، همراه با عبارات و جملات کوتاه استفاده کنند. این کار کمک می‌کند کودک به تقلید از آنها بتواند بر لکنت خود غلبه کند.

درمان لکنت زبان در بزرگسالی

 برای درمان لکنت زبان چه باید کرد؟ بزرگسالان مبتلا به لکنت زبان جزء 25 درصدی هستند که درکودکی درمان نشده اند. این افراد با وجود لکنت اغلب دچار گوشه گیری و انزوا می شوند. در این افراد استرس ناشی از لکنت باعث می‌شود افراد تحت دارو درمانی با داروهای آرامبخش قرار بگیرند. در کنار درمان‌های دارویی و روانی باید حتما گفتار درمانی نیز برای فرد انجام شود. جلسات گفتار درمانی گروهی برای افراد دارای لکنت اثرگذاری بیشتری دارد. استفاده از دستگاه های ضد لکنت، خواندن کتاب با صدای بلند، ضبط صدا و گوش کردن آن به فرد کمک می‌کند مشکلات تکلم خود را پیدا کند. با کمک تکنیک‌های آرام‌سازی و شل کردن عضلات علائم ثانویه لکنت نیز راحت‌تر کنترل می شود.

برای درمان لکنت زبان چه باید کرد؟

جمع بندی نهایی

در این مقاله بررسی کردیم که برای درمان لکنت زبان چه باید کرد. روش های درمانی مثل تمرین خانگی، گفتار درمانی و … به صورت ترکیبی اثرگذاری بیشتری دارند. شروع درمان از سنین کم شانس موفقیت را بالا می برد. با پیشرفت علم روش های جدیدتری برای درمان لکنت پیدا می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *