لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که بیان برخی از آوا ها و هجا یا کلمات برای فرد مشکل است. بسیاری از افراد به دنبال پاسخ سوالاتی چون آیا لکنت درمان دارد؟ دارو و درمان این اختلال چیست؟ عبارت ” لکنت زبان ” عبارت صحیحی نیست و مورد تایید ما نمی باشد اما به علت شایع بودن آن در میان افراد در این متن از آن استفاده شده است. در سراسر جهان بیش از 70 میلیون نفر دارای لکنت زبان هستند و درمان این اختلال برای دانشمندان بسیار مهم می باشد.
آیا لکنت درمان دارد؟ جالب است بدانید که لکنت زبان در مردان شایع تر از زنان می باشد. حدود 10 درصد از کودکان به این اختلال گفتاری دچار می شوند که تنها یک درصد از این افراد این اختلال را تا بزرگسالی به همراه دارند. برای درمان لکنت زبان راهکار هایی وجود دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
راه های درمان لکنت زبان
در پاسخ به سوال آیا لکنت درمان دارد یا نه بایستی گفت راه های درمانی بسیاری وجود دارند که بنا بر نوع لکنت فرد در درمان وی به کار برده شود. این راهکار ها در جلسات گفتار درمانی به افراد دارای لکنت زبان آموزش داده می شود.
برای درمان لکنت زبان + 15 دقیقه مشاوره رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.
بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای نوبت دهی باشید.
گفتار درمانی برای درمان لکنت زبان
گفتار درمانی اصلی ترین و تنها ترین راه درمان لکنت زبان می باشد. در جلسات درمانی به افراد تمرین هایی مانند کاهش سرعت در گفتار داده می شود. توجه به لکنت در زمان گفتار و مدیریت موقعیت هایی که لکنت در آن بیشتر می شود از دیگر راه های درمان لکنت می باشند. کار کردن روی الگو های روانی نیز راهکار دیگری است که برای درمان لکنت در گفتار درمانی آموزش داده می شود.
درمان شناختی _رفتاری
درمان شناختی رفتاری یکی دیگر از راه های درمانی است که در پاسخ به سوال آیا لکنت درمان دارد داده می شود. این روش درمانی به معنی تغییر در تفکر و رفتار خود فرد است. این الگوی تغییر رفتار باید توسط متخصصین به افراد آموزش داده شود. تکنیک هایی که به فرد آموزش داده میشوند شامل از بین بردن افکار بیهوده و … می باشند. همچنین آموزش تکنیک های در خصوص آرام سازی مانند تنفس عمیق نیز از راهکار های درمان شناختی رفتاری است. باید اشاره کرد که درمان شناختی رفتاری یک درمان مکمل است که در جلسات گفتار درمانی در کنار برنامه ی درمانی که برای هر شخص انتخاب می شود، اجرا می گردد.
استفاده از دستگاه های الکترونیکی برای درمان لکنت زبان
شاید شنیده باشید یکی دیگر از راه های درمانی لکنت زبان استفاده از دستگاه های الکترونیکی است. این دستگاه های الکترونیکی سرعت گفتار را در افراد کاهش می دهد. اما در نهایت این دستگاه ها کاربرد مطلوبی در درمان لکنت ندارند و شما را به نتیجه دلخواه نمی رسانند.
دارو
آیا لکنت درمان دارد؟ تا کنون هیچ مقاله و شواهد علمی معتبری تاثیر دارو در درمان لکنت را تایید نکرده است.
مشاوره های روانشناسی و حمایت های خانوادگی
حمایت خانواده و والدین یکی از راه های کمک کننده و ضروری در درمان لکنت زبان است. آیا لکنت درمان دارد؟ بله. راهکار های درمانی زمانی تاثیر گذار است که والدین و خانواده از افرادی که دارای لکنت زبان هستند حمایت روانی کنند. به طور مثال پرهیز از قطع کردن صحبت و یا مسخره کردن فرد و یا اصلاح و انتقاد از گفتار فرد از حمایت های روانی است. لازم است در این صورت افراد خانواده به جلسات مشاوره در این باره مراجعه نمایند. همچنین صحبت آرام با کودک، به حداقل رساندن استرس در فضای خانه و عدم فشار کودک در موقعیت هایی خاص از حمایت های خانواده می باشند. به علاوه گوش دادن به صحبت های کودک و حفظ تماس چشمی با کودک در کنترل لکنت زبان در فرد بسیار مهم می باشند.
آیا لکنت درمان دارد یا خیر؟
به طور کلی و با توجه به مطالب ارائه شده در متن فوق در جواب سوال آیا لکنت درمان دارد باید گفت بله. اما راه صحیح برای درمان لکنت گفتار درمانی می باشد. یادتان باشد اقدام مناسب و به موقع برای کودکان در زمان بروز لکنت زبان مهم ترین مورد می باشد.
جمع بندی
لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که فرد برای رهایی از این معضل باید از گفتار درمانگر متخصص در زمینه لکنت استفاده کند.