((شاید شنیده باشید قرص ریسپریدون برای لکنت زبان یکی از گزینه های مورد توجه برای درمان اختلال لکنت زبان است.)) یکی از رایج ترین مشکلاتی است که در کودکی بین 3 الی 6 سالگی بروز میکند لکنت زبان است. به دلیل اینکه سن شکل گیری و رشد گفتار کودک محسوب میشود. علت واحدی برای لکنت وجود ندارد بلکه مجموع عوامل مختلفی مانند مشکلات رشدی-عصبی در ایجاد لکنت تاثیرگذار هستند، همچنین عملکرد متفاوت در بخشش هایی از مغز که مسئول گفتار هستند. ژنتیک و عوامل محیطی نیز در شکل گیری لکنت تاثیرگذار هستند.
به دلیل اینکه علت لکنت مجهول است روشهای درمانی مختلفی نیز وجود دارد. روشهایی مانند گفتاردرمانی، رفتاردرمانی، رفتار-درمانی شناختی و دارودرمانی را میتوان نام برد. برای درمان اختلال لکنت زبان از دو یا چند روش درمانی در کنار یکدیگر بهره میگیرند. هیچ روش درمانی به تنهایی در طولانی مدت موثر نیست، زیرا هدف رسیدن به نتیجه مطلوب است (سریعتر). داروهای مختلفی با منشا شیمیایی یا گیاهی برای درمان لکنت زبان تولید شدهاند. داروهایی مانند ریسپریدون، آلپرازولام و سروتونرژیک را میتوان نام برد.
قرص ریسپریدون چیست؟
در چند دهه گذشته داروهای مختلفی مانند قرص ریسپریدون برای لکنت زبان تولید شده است. البته تحقیقات مختلفی بر روی تاثیرات مثبت یا منفی آن انجام شده است.
قرص ریسپریدون چیست؟ دارویی است که بر روی مواد شیمیایی انتقال دهنده مغز اثر میگذارد. این اثرگذاری به صورت اثرگذاری برای به تعادل رساندن انتقال دهندهها برای ارسال پیامهای عصبی است. یک نوع داروی ضد سایکوز (ضد اختلالات روانشناختی) است که برای درمان اختلالها تجویز میشود. اختلالهایی مانند افسردگی، رفتارهای پرخاشگرانه، اختلال اسکیزوفرنی، شیدایی و اختلال شخصیت دو قطبی را میتوان نام برد.
این دارو دارای تاییدیه از سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان اختلال علائم اختلال روانی شیدایی است. ناگفته نماند که برای درمان کج خلقی کودکان اوتیسم و لکنت زبان نیز تجویز میشود.
اثرگذاری قرص ریسپریدون برای لکنت زبان
یکی از مهمترین بخشهایی که درباره قرص ریسپریدون برای لکنت زبان بررسی شده است نوع اثرگذاری آن در مغز میباشد. ریسپریدون یک آنتاگونیست دوپامین بوده که بر روی گیرندههای دوپامین در مغز اثر میگذارد. آنتاگونیستها یک ماده شیمیایی (لیگاند) قابل پیوند هستند که قابلیت اتصال با دارو یا سلول را در بدن دارند. یعنی بعد از اتصال باعث مسدود شدن سلول شده و هیچ واکنشی شکل نخواهد گرفت.
ریسپریدون نیز یک آنتاگونیست دوپامین بوده که باعث کاهش سطح دوپامین در مغز میشود. یعنی آنتاگونیست به گیرنده دوپامین در مغز متصل شده و سپس آن را مسدود میکند. در نتیجه باعث کاهش فعالیت دوپامین میشود.
همین الان برای درمان لکنت زبان + 15 دقیقه مشاوره رایگان اقدام نمایید.
اگر نمی دانید از کجا باید شروع کنید ما اینجا هستیم تا شما را راهنمایی کنیم پس برای شروع فقط کافیست فرم زیر را در چند ثانیه تکمیل کنید.
برای دریافت 15 دقیقه مشاوره رایگان فرم ذیل را تکمیل نمایید.
بعد از پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران برای مشاوره و نوبت دهی باشید.
ارتباط بین دوپامین و لکنت زبان
دانستیم که عملکرد قرص ریسپریدون برای لکنت زبان به این صورت است که بر روی گیرندههای دوپامین اثر میگذارد. سوال اینجاست که قرص ریسپریدون برای لکنت زبان چه رابطهای با دوپامین دارد؟
گفتار، مهارتهای ظریفی است که توسط دستگاه گفتاری و گویایی انجام میشوند. این دستورات حرکتی توسط نوروترانسمیترهای دوپامین از غده قاعدهای مغز ترشح میشود، در نتیجه باعث روانی گفتار میشود. اگر دوپامین در فرد افزایش یابد باعث اضطراب در فرد میشود. به عبارت دیگر بالا رفتن استرس و اضطراب باعث افزایش دوپامین میشود و لکنت زبان را تشدید میکند. ریسپریدون میزان دوپامین را کنترل میکند و در واقع یک داروی غیر محرک است. در نتیجه باعث کنترل لکنت زبان میشود.
قرص ریسپریدون برای لکنت زبان
تحقیقات انجام شده درباره اثر ریسپریدون برای درمان لکنت زبان
تمام داروها از جمله قرص ریسپریدون برای لکنت زبان دارای تاییدیه نهایی از طرف هیچ نهادی، از جمله سازمان غذا و داروی آمریکا نیست. اثر این دارو در تحقیقات مختلف مشاهده شده است. در نتیجه میزان اثرگذاری آن مورد تایید میباشد. هدف آن روان شدن گفتار از طریق کنترل دوپامین در مغز است.
نکته آخر این است که قرص ریسپریدون همانند سایر داروهای شیمیایی دارای عوارضی است. این عوارض در سنین مختلف، متفاوت است. این موضوع میزان اثرگذاری آن را بر لکنت زبان با مشکل مواجه میکند و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.