امروزه هیچ بیماری وجود ندارد که درمان نداشته باشد! لکنت زبان نیز یکی از آنهاست. گفتار درمانگران با بهرهمندی از شیوههای درمانی به معالجه این عارضه میپردازند. لکنت زبان انواع مختلفی دارد و به دلایل گوناگونی رخ میدهد. مهمترین دستهبندی لکنت زبان دارای سه بخش است و به سه قسمت لکنت زبان در کودکان، لکنت زبان درنوجوانان و لکنت زبان در بزرگسالان تقسیمبندی می شود. خوشبختانه درمان لکنت زبان در تمامی سنین امکان پذیر است.در ادامه به بررسی دارو لکنت زبان از جمله شیمیایی و گیاهی خواهیم پرداخت.

داروی لکنت زبان شیمیایی
امروزه در زمینه درمان لکنت با کمک گفتار درمانی، به داروی برای لکنت شیمیایی احتیاجی نخواهید داشت. چرا که استفاده از انواع داروهای شیمیایی در کنار گفتار درمانی در روند درمان تاثیری نخواهد داشت.
انواع داروهای شیمیایی که برای درمان لکنت زبان ممکن به شما توصیه شود.
آلپرازولام: این دارو جز داروهایی است که در زمینه روانپزشکی کاربرد دارد و برای با کاهش استرس و اضطراب تجویز می گردد پس به درمان علائم لکنت زبان کمک نمی کند.
سیتالوپرام: سیتالوپرام خاصیت ضد افسردگی دارد. اثرات این قرص در افرادی که به لکنت زبان مبتلا هستند بی اثر و بی نتیجه است.
داروهای سروتونرژیک: داروهای سروتونرژیک دارویی هستند که هورمون سروتونین را در بدن آزاد میکنند. آزاد شدن این هورمون باعث افزایش خوشحالی و شادی در فرد میشود. این دارو بر شدت لکنت تاثیری ندارد و علائم لکنت را از بین نمی برد.
همانطور که مشخص است داروی های شیمیایی بر علائم و شدت لکنت بی اثر است . به عبارتی هیچ دارویی جهت درمان کامل وجود ندارد.

داروی لکنت زبان گیاهی
پیشنهاد دارو برای درمان لکنت در زبان میتواند گیاهی نیز باشد.. در طب سنتی استفاده از داروهای گیاهی برای درمان طب سنتی به جهت کاهش سردی در بدن فرد و سوق دادن مزاج وی به سمت اعتدال و گرمی است. چرا که متخصصان در این زمینه بر این باورند که افزایش سردی در بدن از مهمترین علل بروز لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان است. در طب سنتی خوراکیها و گیاهان دارویی متعددی تجویز میشود. از این داروها شاید نام بادام، عسل، سیاه دانه و زعفران و… به گوشتان خورده باشد. همانطور که می دانید لکنت یک اختلال مغزی است و به عضله زبان مرتبط نیست. پس شلی این عضله یا سردی آن در بروز لکنت بی اثر است. این گیاهان دارویی نیز به علت بی اثر بودن در روند درمان لکنت سودمند نیست و فقط زمان طلایی درمان را می توانند به تعویق بیندازند.
آیا تنها استفاده از دارو برای لکنت زبان موثر است؟
استفاده از داروی لکنت زبان برای درمان این عارضه غیر ممکن است. چرا که بی فایده است ودرمان تنها با بهرهمندی از تکنیکهای گفتار درمانی پدیدار میشود. به عبارتی تنها روش معالجه قطعی لکنت زبان، گفتار درمانی است. در این بین داروهای گیاهی و شیمیایی نقشی ندارند.
برخی از افراد می خواهند با دریافت داروی لکنت زبان و بدون انجامدادن تمرینات گفتار درمانی سریع درمان شوند در صورتی که با توجه به این که لکنت اختلال مغزی است و اختلالات مغزی برای بهبودی نیاز به گذشت زمان دارند درمان سریع لکنت بی معنی است. با مراجعه به متخصص گفتاردرمانی در زمینه لکنت میتوانید تمرینات مربوط به درمان این بیماری را آموزش ببینید و در خانه تمرین کنید تا به روانی برسید.
مصرف خودسرانه دارو ممنوع!
در برخی از مواقع مشاهده میشود که افراد با تکیه بر علم کسانی که در زمینه لکنت تخصص ندارند، اقدام به خرید دارو برای لکنت زبان میکنند. مصرف خودسرانه داروی لکنت بسیار غلط است. چرا که لکنت داشتن با دارو درمان نمی شود و. تنها گفتار درمانگر است که میتواند در مورد نحوه درمان صحیح و اثر بخش اظهار نظر کند.